Kempische accountantskantoren kiezen voor strategische samenwerking

Schellekens & Vrenken Accountants – Adviseurs uit Bergeijk en Castelijns & Swaans Accountants – Adviseurs uit Eersel zijn op 1 oktober jl. een strategische samenwerking met elkaar aangegaan

Bergeijk/Eersel, 3 november 2020
Schellekens & Vrenken Accountants en Adviseurs uit Bergeijk en Castelijns & Swaans Accountants en Adviseurs uit Eersel zijn op 1 oktober jl. een strategische samenwerking met elkaar aangegaan. Beide kantoren richten zich op het lokale en regionale midden- en kleinbedrijf en hebben ook een vergelijkbare cultuur. Dat is een belangrijke factor om plezierig en constructief met elkaar te kunnen samenwerken.

Oude bekenden
Het initiatief voor de samenwerking komt voort uit kantoor Schellekens & Vrenken, dat zich al een tijdje oriënteerde op samenwerking met een ander kantoor. Die strategische samenwerkingspartner werd uiteindelijk Castelijn & Swaans, waarbij meespeelde dat de partners van beide kantoren elkaar nog kenden vanuit hun opleiding/werkverleden.

Breder draagvlak
Louis Maas: “In gesprek met Corné en Petra Schellekens en Henk Vrenken (directie) werd duidelijk dat zij behoefte hadden aan een goede sparringpartner op het gebied van de loonadministratie, automatisering en kwaliteitsbeheersing. Ook stelt de toenemende wet- en regelgeving steeds meer eisen aan ons vak. Het vergt veel inspanning om daaraan te voldoen. Omdat we onze krachten nu strategisch bundelen, hebben we een breder draagvlak en kunnen we onze klanten nog beter helpen. Wanneer je meer disciplines in huis hebt, kun je gewoon sneller schakelen met je klant. Dat is belangrijk voor de continuïteit van je kantoor.”

Weinig verandering
Voor medewerkers en klanten verandert er weinig. De naam Castelijns & Swaans blijft gewoon op de gevel prijken, net als de naam Schellekens & Vrenken op het kantoorpand in Bergeijk. Partners van beide kantoren zijn content met de samenwerking. Corné Schellekens: “Wat we heel prettig vinden, is dat beide kantoren eenzelfde cultuur nastreven – van harde werkers, no-nonsense, maar met een bourgondische inslag. Met zo’n vergelijkbare mentaliteit is het fijn samenwerken.”

Word jij ook blij van cijfers en getallen?

Stuur ons je CV en de reden waarom juist jij ons team kan versterken.

Wij zijn namelijk altijd op zoek naar mensen met passie voor het vak.