Accountancy

Accountancy is meer dan cijfers
Een accountant is een vertrouwenspersoon, goed met cijfers en uitstekend op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving op het gebied van jaarrekeningen en belastingen. Hij of zij stelt de jaarrekening op, controleert de cijfers en beantwoordt uw financiële vragen, maar van uw accountant bij Castelijns & Swaans mag u meer verwachten. Uw persoonlijk adviseur verdiept zich écht in uw bedrijf en kijkt graag met u mee om samen de meest gunstige toekomstmogelijkheden voor uw bedrijf te ontdekken. Daarbij gaan wij altijd uit van de cijfers, met respect voor uw wensen. Uw plannen toetsen we met een kritische en professionele blik. Zodat ons advies werkelijk bijdraagt aan de ontwikkeling van uw bedrijf en de realisatie van uw doelen.

Een duidelijke jaarrekening die u begrijpt
Een jaarrekening heeft u nodig voor de Belastingdienst en de bank, maar vooral voor uzelf. De jaarrekening geeft inzicht in het vermogen en de resultaten van uw onderneming en bepaalt hoeveel belasting u moet afdragen. Bij Castelijns & Swaans beperken wij ons niet tot het samenstellen van de jaarrekening. De dikte van een rapport bepaalt voor ons niet de kracht. Wij vinden het vooral belangrijk dat u de jaarrekening begrijpt. Daarom spreken wij de jaarrekening altijd met u door gericht op uw strategie en doelstellingen. Wij benoemen eventuele risico’s en maken waar gewenst diepere analyses of meerjarenscenario’s. Zo ziet u snel waar u moet bijsturen om uw doelstellingen te realiseren.

Administratieve dienstverlening

Efficiënte administratie voeren
Boekhouden begint bij een goede administratie. Is dit niet uw favoriete onderdeel of wilt u minder tijd kwijt zijn aan uw administratie? Castelijns & Swaans ondersteunt u graag bij het opzetten van een efficiënte administratie of neemt u met plezier (een deel van) het werk uit handen.

Uw administratie goed geregeld
Een goede administratie biedt structuur en overzicht, zodat u snel over de informatie kunt beschikken die u nodig heeft om de juiste beslissingen te kunnen nemen. U kunt kiezen voor een online boekhoudprogramma, maar ook wanneer u de voorkeur geeft aan een fysieke administratie ondersteunen wij u graag. Onze medewerkers assisteren bij uw administratie door deze te controleren of volledig voor u te verzorgen. Vanuit ons kantoor of bij u op locatie.

Heldere rapportages
Ook wanneer u (een deel van) de administratie uit handen geeft, wilt u grip houden op de cijfers.

Als ondernemer is het immers belangrijk te weten hoe uw bedrijf ervoor staat. Daarom ontvangt u overzichtelijke en duidelijke periodieke rapportages. Naar wens per week, per maand of per kwartaal.

Loon- en salarisadministratie
Uw medewerkers leveren een belangrijk aandeel in het succes van uw organisatie. Maar bij het in dienst hebben van personeel komt veel kijken. De wetgeving op dit gebied wordt steeds omvangrijker en is continue in beweging. Castelijns & Swaans heeft speciaal opgeleide salarisadministrateurs in dienst die u kunnen ondersteunen bij:
• Salarisadministratie
• Loonadvies
• Loonbelasting en sociale zekerheid
• Praktisch advies op het gebied van arbeids- en sociaal recht

Bedrijfsadvies

Bedrijfsadvies van ervaren sparringpartner
Als ondernemer neemt u iedere dag veel beslissingen. Soms is het prettig professioneel advies in te winnen of verschillende opties te bespreken met deskundigen die goed op de hoogte zijn van uw bedrijf. Bij Castelijns & Swaans heeft u een vaste, ervaren adviseur die met u meedenkt. Uw adviseur luistert naar uw plannen, signaleert risico’s en kansen en geeft u eerlijk zijn deskundige mening. Wij denken in mogelijkheden en waar nodig helpen wij beoogde resultaten en gevolgen inzichtelijk te maken.

De beste rechtsvorm voor uw onderneming
Welke rechtsvorm het beste past bij uw onderneming wordt vaak bepaald door de fiscale wetgeving en uw wensen op het gebied van aansprakelijkheid. Uw vaste adviseur weegt samen met u de voor- en nadelen af, zodat u een goede keuze kunt maken. Bij de start van uw bedrijf, maar ook wanneer uw bedrijf groeit.

Bedrijfsfinancieringen en investeringen in uw bedrijf
Bij de start of tijdens de groei van uw onderneming heeft u wellicht behoefte aan een financiering. Daarvoor zijn diverse mogelijkheden: van kredieten en bancaire financieringen tot leaseconstructies.

Castelijns & Swaans informeert u graag over de mogelijkheden en beoordeelt voor u of de hoogte van de rente, gevraagde zekerheden en andere voorwaarden van uw financiering (nog) passend zijn. Uiteraard attenderen wij u op subsidies en fiscale regelingen die mogelijk van toepassing zijn.

Advies bij bedrijfsovername en fusies
Overweegt u een fusie of wilt u een onderneming overnemen? De adviseurs van Castelijns & Swaans begeleiden u graag. Wij zorgen ervoor dat de ondernemingsstructuur verkoopklaar is. Aan de koperszijde verzorgen wij de volledige begeleiding, eventueel inclusief een due-diligence onderzoek. Daarmee weet u of de financiële informatie van de verkoper overeenkomt met de werkelijkheid. Naast de jaarrekening kijken onze adviseurs daarbij ook naar afnemers, producten, medewerkers en toeleveranciers.

Estate planning
Heeft u uw pensioenvoorziening goed geregeld en al nagedacht over uw nalatenschap? Vanuit uw persoonlijke situatie en wensen, denken onze specialisten met u mee. Zodat u op tijd de juiste stappen kunt zetten en zo gunstig mogelijk omgaat met uw opgebouwde vermogen.

Fiscaal advies

Fiscaal advies en belastingaangiften
Hoeveel belasting u moet afdragen is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Voor ondernemers, bedrijven en particulieren zijn er verschillende aftrekposten en regelingen van toepassing. Of het nu gaat om inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, successie- en schenkingsrecht of dividendbelasting… De belastingwetgeving verandert continue en is door alle regels en uitzonderingen vrij complex geworden.

Hulp bij uw belastingaangiften
De fiscale specialisten van Castelijns & Swaans zijn op de hoogte van de actuele nationale belastingwetgeving en helpen u graag bij uw belastingaangifte. Dat kan door het geven van advies of door het volledig verzorgen van uw belastingaangifte. Onze adviseurs weten welke regels kunnen worden toegepast in uw specifieke situatie om de fiscale mogelijkheden optimaal te benutten. Zodat u voldoet aan uw verplichtingen, maar ook niet te veel belasting betaalt.

Grensoverschrijdende belastingzaken
De Kempen is een grensstreek, waardoor wij dagelijks te maken hebben met grensoverschrijdende belastingzaken.

Wanneer onze kennis en ervaring niet voldoende is, schakelen wij met buitenlandse accountants en adviseurs uit ons netwerk. Zij verzorgen eventueel buitenlandse belastingaangiftes voor u. De Nederlandse wetgeving is immers al complex genoeg.

Begeleiding bij belastingvraagstukken
Naast hulp bij de jaarlijkse belastingaangifte, kunt u ook bij onze specialisten terecht wanneer u ondersteuning wilt bij het indienen van een bezwaarschrift of in beroep gaat tegen een uitspraak. Krijgt u een belastingcontrole? Onze deskundige adviseurs begeleiden de controle efficiënt, zodat deze zo soepel mogelijk verloopt en u zo min mogelijk belast.

Een toekomstgericht fiscaal adviseur kan geld besparen
Bij Castelijns & Swaans kijken wij niet alleen naar vandaag, maar ook naar de toekomst. Door vooruit te kijken, weet u waar u aan toe bent en kunt u soms belastingvoordelen behalen. Denk bijvoorbeeld aan het nu schenken van een deel van uw vermogen om de successierechten later te beperken. Daarnaast is het verstandig tijdig na te denken over uw pensioen, eventuele bedrijfsoverdracht of -beëindiging. Onze adviseurs maken met plezier gedegen financiële en fiscale planningen, gebaseerd op uw wensen.

Agrariërs

Agrarische dienstverlening
Accountancy voor de agrarische wereld is een vak apart. Castelijns & Swaans heeft agrarisch specialisten in haar team, die de agrarische wet- en (mest)regelgeving nauwlettend volgen. De agrarische regelgeving is complex en steeds in beweging. Als geen ander weten onze specialisten voor welke uitdagingen u staat. Zij denken graag met u mee hoe u uw resultaten kunt verbeteren, verantwoord kunt investeren en optimaal gebruikmaakt van subsidies en fiscale mogelijkheden. Onze agrarische relaties waarderen daarnaast onze aanwezigheid in De Kempen, het directe persoonlijke contact en de no-nonsense aanpak. Die aanpak maakt bovendien dat wij onze expertise kunnen combineren met een interessante prijsstelling.

Boekhouden en vergelijken met AgroVision
Voor veel agrariërs is het bijhouden van de administratie niet de meest favoriete taak. Castelijns & Swaans ontzorgt u hier graag in, met welk boekhoudpakket u ook werkt. Speciaal voor onze agrarische relaties ondersteunen wij het agrarische boekhoudpakket Mifas van AgroVision. Dit geeft onder meer de mogelijkheid bedrijfsvergelijkingen aan te bieden. Daarmee krijgt u nog meer inzicht in uw opbrengsten, kosten en investeringscapaciteit. Zodat u beter beslissingen kunt nemen. Mifas Online biedt meer voordelen zoals ‘Scan & Herken’ waarmee u uw facturen nog sneller digitaal verwerkt. Geeft u de voorkeur aan een papieren boekhouding? Geen probleem, ook daarmee kunt u bij ons terecht.

Startende ondernemers

Eigen onderneming beginnen
Overweegt u de stap om een eigen zaak te beginnen? Leuk! En wellicht ook spannend. Bij het starten van een onderneming komt er veel op uw pad. U moet allerlei beslissingen nemen, die vaak niets met uw vakgebied te maken hebben. Dan is het fijn om u goed voor te bereiden en samen te werken met specialisten, die meer kennis en ervaring hebben op dat gebied.

Ondersteuning voor startende ondernemers
De accountants van Castelijns & Swaans vertellen u in een vrijblijvend gesprek met plezier wat er allemaal komt kijken bij het starten van een onderneming en waarmee wij u kunnen helpen. Meestal begint uw avontuur als ondernemer met een gedegen ondernemingsplan.

Zeker wanneer u een financiering nodig heeft van de bank. Daarnaast moet u veel praktische zaken regelen en een goede basis neerzetten. Denk aan het kiezen van een rechtsvorm, verzekeringen en het opzetten van een goede administratie. Een goed begin is immers het halve werk!

Gratis kennismakingsgesprek
Aarzel niet om een afspraak te maken voor een eerste gesprek. Maak gebruik van onze ervaring voor een soepele, vlotte start van uw onderneming. De koffie staat klaar en het eerste gesprek is altijd kosteloos. Wij zijn benieuwd naar uw plannen en helpen u graag op weg!

U bent natuurlijk van harte welkom

Wij denken graag met u mee!

Heeft u een vraag over uw belastingen, boekhouding, salarisadministratie of bijvoorbeeld een investering voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!