Fiscaal advies

Fiscaal advies en belastingaangiften
Hoeveel belasting u moet afdragen is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Voor ondernemers, bedrijven en particulieren zijn er verschillende aftrekposten en regelingen van toepassing. Of het nu gaat om inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, successie- en schenkingsrecht of dividendbelasting… De belastingwetgeving verandert continue en is door alle regels en uitzonderingen vrij complex geworden.

Hulp bij uw belastingaangiften
De fiscale specialisten van Castelijns & Swaans zijn op de hoogte van de actuele nationale belastingwetgeving en helpen u graag bij uw belastingaangifte. Dat kan door het geven van advies of door het volledig verzorgen van uw belastingaangifte. Onze adviseurs weten welke regels kunnen worden toegepast in uw specifieke situatie om de fiscale mogelijkheden optimaal te benutten. Zodat u voldoet aan uw verplichtingen, maar ook niet te veel belasting betaalt.

Grensoverschrijdende belastingzaken
De Kempen is een grensstreek, waardoor wij dagelijks te maken hebben met grensoverschrijdende belastingzaken.

Wanneer onze kennis en ervaring niet voldoende is, schakelen wij met buitenlandse accountants en adviseurs uit ons netwerk. Zij verzorgen eventueel buitenlandse belastingaangiftes voor u. De Nederlandse wetgeving is immers al complex genoeg.

Begeleiding bij belastingvraagstukken
Naast hulp bij de jaarlijkse belastingaangifte, kunt u ook bij onze specialisten terecht wanneer u ondersteuning wilt bij het indienen van een bezwaarschrift of in beroep gaat tegen een uitspraak. Krijgt u een belastingcontrole? Onze deskundige adviseurs begeleiden de controle efficiënt, zodat deze zo soepel mogelijk verloopt en u zo min mogelijk belast.

Een toekomstgericht fiscaal adviseur kan geld besparen
Bij Castelijns & Swaans kijken wij niet alleen naar vandaag, maar ook naar de toekomst. Door vooruit te kijken, weet u waar u aan toe bent en kunt u soms belastingvoordelen behalen. Denk bijvoorbeeld aan het nu schenken van een deel van uw vermogen om de successierechten later te beperken. Daarnaast is het verstandig tijdig na te denken over uw pensioen, eventuele bedrijfsoverdracht of -beëindiging. Onze adviseurs maken met plezier gedegen financiële en fiscale planningen, gebaseerd op uw wensen.

U bent natuurlijk van harte welkom

Wij denken graag met u mee!

Heeft u een vraag over uw belastingen, boekhouding, salarisadministratie of bijvoorbeeld een investering voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!