Bedrijfsadvies

Bedrijfsadvies van ervaren sparringpartner
Als ondernemer neemt u iedere dag veel beslissingen. Soms is het prettig professioneel advies in te winnen of verschillende opties te bespreken met deskundigen die goed op de hoogte zijn van uw bedrijf. Bij Castelijns & Swaans heeft u een vaste, ervaren adviseur die met u meedenkt. Uw adviseur luistert naar uw plannen, signaleert risico’s en kansen en geeft u eerlijk zijn deskundige mening. Wij denken in mogelijkheden en waar nodig helpen wij beoogde resultaten en gevolgen inzichtelijk te maken.

De beste rechtsvorm voor uw onderneming
Welke rechtsvorm het beste past bij uw onderneming wordt vaak bepaald door de fiscale wetgeving en uw wensen op het gebied van aansprakelijkheid. Uw vaste adviseur weegt samen met u de voor- en nadelen af, zodat u een goede keuze kunt maken. Bij de start van uw bedrijf, maar ook wanneer uw bedrijf groeit.

Bedrijfsfinancieringen en investeringen in uw bedrijf
Bij de start of tijdens de groei van uw onderneming heeft u wellicht behoefte aan een financiering. Daarvoor zijn diverse mogelijkheden: van kredieten en bancaire financieringen tot leaseconstructies.

Castelijns & Swaans informeert u graag over de mogelijkheden en beoordeelt voor u of de hoogte van de rente, gevraagde zekerheden en andere voorwaarden van uw financiering (nog) passend zijn. Uiteraard attenderen wij u op subsidies en fiscale regelingen die mogelijk van toepassing zijn.

Advies bij bedrijfsovername en fusies
Overweegt u een fusie of wilt u een onderneming overnemen? De adviseurs van Castelijns & Swaans begeleiden u graag. Wij zorgen ervoor dat de ondernemingsstructuur verkoopklaar is. Aan de koperszijde verzorgen wij de volledige begeleiding, eventueel inclusief een due-diligence onderzoek. Daarmee weet u of de financiële informatie van de verkoper overeenkomt met de werkelijkheid. Naast de jaarrekening kijken onze adviseurs daarbij ook naar afnemers, producten, medewerkers en toeleveranciers.

Estate planning
Heeft u uw pensioenvoorziening goed geregeld en al nagedacht over uw nalatenschap? Vanuit uw persoonlijke situatie en wensen, denken onze specialisten met u mee. Zodat u op tijd de juiste stappen kunt zetten en zo gunstig mogelijk omgaat met uw opgebouwde vermogen.

U bent natuurlijk van harte welkom

Wij denken graag met u mee!

Heeft u een vraag over uw belastingen, boekhouding, salarisadministratie of bijvoorbeeld een investering voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!