Coronavirus

Wat heeft het Coronavirus voor uw bedrijf voor gevolgen?

Vergaande maatregelen
Afgelopen 15 maart heeft de overheid verdere vergaande maatregelen genomen in verband met de bestrijding van het Coronavirus en het besmettingsrisico wat dat met zich meebrengt. Als gevolg van deze maatregelen zullen veel bedrijven worden geraakt. In sommige gevallen laat het werk/de branche toe dat een deel van de werkzaamheden in ploegen of vanuit thuis worden verricht om besmetting te voorkomen, maar in sommige gevallen zal sprake zijn van “tijdelijke” bedrijfssluiting. Dat kan het gevolg zijn van de maatregelen van de overheid maar ook het gevolg van ziekte van werknemers of uiteraard de ondernemer zelf.

Financiële gevolgen
De financiële gevolgen van de genomen maatregelen zullen voor elke onderneming anders zijn. Wanneer uw werknemers ziek worden is het advies dat zij thuis blijven, ook bij lichte klachten. Gedurende de periode dat zij ziek thuis zijn dient het salaris gewoon te worden doorbetaald.

Lees hier meer over de regelingen/tegemoetkomingen die de overheid heeft genomen en waar u wellicht gebruik van kunt maken om de financiële gevolgen voor u/uw onderneming te verzachten.

LEES MEER